Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdivenleri kadar önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı yani (yangın bapsı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi ülke verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, dizaynı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde daha risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda enikonu duygulu davranışları sergilemektedir.

Model Odası Yangın Kapıları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının üstı saf otomasyon sistemlerine oranlı aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapsı camlı olabilir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde kâin insanların ve vesair zihayatların yangın veya rastgele bir ivedi boyut esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, strüktürlması zorunlu, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında belde almaktadır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı birinci sınıf sağlamlayacak şekilde hulliyatlması gereken parçerge.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenleri, yangın simultane insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak yaşama kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun yamanın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa muhakkak kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir cihetıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Yangın kapıları son rütbe önemlidir. Yangını denetçi şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın Merdiveni Kapısı Yangın bapları eviniz bâtınin sadır pili gibidir! Bu blog yazısında kapı fiyatlarını ve sizin sinein en iyisini nite seçeceğinizi tartışacağız.

Kaçış karınin kullanılmasına mezuniyet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Z tipi yangın merdivenleri yalçın kollu diye tabir edilen yangın merdivenleridir. Güçlü yapılarda ani durumlarda insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en güvenilir yangın merdivenidir.

Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler arasında mektep, esenlik bünyeu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın başüstüneğu sefa merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.

Report this wiki page